Welkom bij 't Aardappelhuisje.

't Aardappelhuisje:
Een fijne plek om te vertoeven

Het is een markant gebouw dat zichtbaar is vanaf de Rondweg in Bladel: ’t Aardappelhuisje. Het ligt op een unieke locatie in het groen en het kent een rijke historie. Vanuit ’t Aardappelhuisje en de tuin kijkt u over de landerijen en kunt u genieten van de vogels en andere dieren.

Informatie & Kennismaking
met Huize Moors en Comfor

’t Aardappelhuisje is een nieuwe locatie van woonzorgorganisatie Comfor, die in februari 2022 Huize Moors opent op het kruispunt Bleijenhoek – Europalaan in Bladel. De locatie zal komende maanden dienen als ontvangstruimte voor geïnteresseerden voor Huize Moors. U kunt bellen of mailen om een afspraak te maken.

Wilt u graag meer informatie over werken en/of wonen bij Huize Moors, dan nodigen we u graag uit voor een kennismaking.

Uitvalsbasis voor
Huize Moors

Zodra Huize Moors is geopend in begin 2022, zal ’t Aardappelhuisje dienen als uitvalsbasis voor de bewoners en het personeel van Huize Moors. Onze woonzorgorganisatie Comfor zal daar diverse activiteiten aanbieden. Bewoners, hun families, het personeel en vrijwilligers van Huize Moors kunnen gebruik maken van ’t Aardappelhuisje.

Een plek om samen geluk te ervaren: ieder op zijn of haar eigen manier.

Openingstijden

Aankomende periode wordt het gebouw en het terrein ingericht. Er wordt voor gezorgd dat het terrein goed rolstoeltoegankelijk is voor bezoekers. Deze werkzaamheden zijn eind van de zomer gereed en dan zal ’t Aardappelhuisje officieel worden geopend. U bent van harte welkom om een kopje koffie te drinken en te vertoeven in de gezellige omgeving.

Wilt u ’t Aardappelhuisje bezoeken, neem dan contact op met ons.

Over de omgeving

De locatie bevindt zich op loopafstand van het centrum van Bladel en van Huize Moors. De bossen, het sportpark en het zwembad zijn dichtbij.

Geschiedenis

’t Aardappelhuisje is een karakteristiek monumentaal gebouw in Bladel en kent een rijke historie. Het gebouw stamt uit 1952. Het diende jarenlang als bewaarplaats voor pootaardappels. Boeren in de omgeving van Bladel konden voor 100 gulden aandelen kopen in de coöperatie, elk aandeel gaf het recht om 600 kilo pootaardappels op te slaan in de winter.

In 1979 werd de coöperatie opgeheven en daarna – in 1984 – kocht Jan Baselmans ’t Aardappelhuisje. Het gebouw diende eerst als hobbyruimte en veestal en vervolgens verbouwde hij het in 2017 tot multifunctionele ruimte en breidde het uit met een uitbouw, genaamd ‘De Scheut’. Vele authentieke elementen bleven tijdens de verbouwing van het monument bewaard.

Contact

Adresgegevens

’t Aardappelhuisje
Muggenhool 2
5531 RZ Bladel
+31 (0)88 1500 410

Contactpersoon

Anja van den Borne
Borne@comfor.nl
+31 (0)6 25 00 17 91